چگونه به عملکرد بهتر ماشین آلات صنعتی و سیستم های تهویه مطبوع کمک کنیم ؟

 برج خنک کننده و چگونگی فرآیند خنک سازی سیال درون کندانسورهای سیستم های تهویه مطبوع و صنعتی :

 اگر می خواهید با استفاده از روش کارآمد و کم هزینه و کم مصرف به سرمایش بهتر منازل خود و همچنین فضای داخل صنایع و کارخانجات ، هتلها و یا هر کاربری دیگری کمک نماید ، برج خنک کننده راه حلی مطمئن در راستای این هدف می باشد. دفع حرارت زاید آب گرم شده داخل کندانسور توسط همین دستگاه های بسیار مفید و حیاتی در عصر جدید صورت می پذیرد. استفاده از برج خنک کننده بعنوان تجهیزات دفع حرارت مازاد از آب گرم شده توسط  فرآیندهای صنعتی و سیستم های تهویه مطبوع همچون چیلر در واحدهای تجاری مسکونی ، اداری، آموزشی و ... در حال حاضر یکی از روشهای کم هزینه و کم مصرف برودتی و سرمایشی در صنایع و منازل محسوب می شود. برج خنک کننده که  به زبان لاتین به آن Cooling Tower  نیز گفته می شود بر اساس چگالش بخشی از آب موجب دفع حرارت از آب گرم به اتمسفر می گردد و زمینه ی تبادل حرارتی به هوا را مهیا می کند. برج‌های خنک‌کننده بطور معمول با تبخیر بخشی از آب گرم جاری درون دستگاه ، حرارت ایجاد شده در یک واحد شیمیایی صنعتی را دفع نموده و سیال مورد استفاده در واحد صنعتی یا ساختمانی  را تا دمای مرطوب هوا و یا دمای خشک هوا(بسته به نوع برج مداربسته یا مدار باز) کاهش می دهد؛ قابل ذکر است که  در برخی از برج‌های خنک‌کن با چرخه بسته یا همان برج خنک کن مدار بسته یا خشک ، کاهش دمای سیال سرویس صرفاً تا دمایی نزدیک به دمای حباب خشک هوا امکان‌پذیر است. در اطراف برج خنک کننده همواره به سبب همین فرآیند تبخیر و رد گرما به بیرون توده از بخارات تشکیل می شود که به غلط ممکن است دودهای آلاینده محیط زیست تصور شود. ساده تر بگوییم که برج خنک‌کننده سیستمی است که از آن به جهت خنک‌سازی آبی در فرایندهای سردسازی سیستم‌های تهویه مطبوع، پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و غیره استفاده می‌گردد. سازآب  فعالیت تولیدی خود در ارتباط با سیستم های تهویه ای و برودتی همچون برج خنک کننده و چیلر و ... با برترین کیفیت آغاز نموده است، ما تمام کار در ارتباط با طراحی و تولید برج را بصورت خودکفا با استفاده از تجهیزات و خط تولید مدرن و پیشرفته انجام می دهیم و همین مسله قیمت برج خنک کننده ساخت این گروه مهندسی تا حد بسیار زیادی تقلیل می دهد. جهت استعلام کافی شما مشتریان عزیز با همکاران ما تماس بگیرید با سعه صدر شما را راهنمایی خواهند کرد تا بهترین و مقرون به صرفه ترین خرید را داشته باشید.

طراحی و تولید برج خنک کننده به چه زمانی باز می گردد؟

اما با دانستن اینکه دقیقا چه زمانی انسان به اهمیت و کارآمدی حضور برج خنک کننده پی  برده است ،  می توانید به فواید و الزام حضور کولینگ تاور یا همان برج خنک کننده در هر صنعت و کاربری ای که هستید واقف شوید. طراحی و تولید برج خنک کننده همزمان با  انقلاب صنعتی یعنی اوایل قرن 19 شروع گردید. یعنی دقیقا این تجهیزات همزمان با اختراع چگالنده ها، توربین و ..  جهت کاربرد در موتور بخار پا به عرصه تبرید و سرمایش گذاردند. سیال چگالنده در برج خنک کننده غالبا آب می باشد. در نیروگاه های برق و نیروگاه های هسته ای و اتمی آب با گرفتن گرمای بخاری که از خروجی توربین یا پیستون به چگالنده ( موتور بخار) رسیده‌است، بخا را به حالت مایع تبدیل می‌کند. وجود این مرحله در چرخه موتور بخار باعث افت فشار بخار خروجی میگردد اما در عوض مصرف بخار و در نتیجه مصرف سوخت را کاهش می‌دهد و هم‌زمان کارایی سیستم را نیز بالا می‌برد. چگالنده‌ها عملا نیازمند برج خنک‌کننده بسیار بزرگی می باشند و در صورت عدم وجود کولینگ تاور یا همان برج خنک‌کننده، استفاده از آن‌ها اقتصادی نیست؛ چرا که هزینه‌های فراهم کردن آب بیش از سرمایه ذخیره شده از صرفه‌جویی انرژی می‌شود. استفاده از چگالنده و برج خنک‌کن موضوعی حساس در صنعت به‌شمار می‌رود. با آغاز قرن بیستم همراه با رشد بحران بی آبی  قوانین و روش‌های فراوانی در زمینه چرخه‌های دارای برج خنک کن برای مناطقی که با مشکل کم‌آبی رو به رو بودند، طرح‌ریزی شد در مناطقی که منابع آبی قادر به فراهم کردن آب برج خنک‌کن هستند، از سیستم حوضچه‌های آبی استفاده می‌شود و در مناطقی که محدودیت منابع دارند، مثل شهرهای بزرگ، از برج‌های خنک‌کننده استفاده می‌شود.

در اوایل قرن بیستم، اولین نمونه‌های برج خنک کن با استفاده از کاهش دمای ناشی از تبخیر ابداع گردید. برج‌های خنک‌کننده اولیه، دارای سیستم بسیار ساده ای بودند که در آن آب از ارتفاع مشخصی به داخل برج خنک کن پاشیده می‌شد و به واسطه برخورد با هوا خنک می‌گردید. برج های خنک کننده اولیه از نوع جریان طبیعی تولید می شدند کم کم با پیشرفت علم و تکنولوژی موتور احتراق تولید شدند و برج های خنک کننده نیروگاهی پا به عرصه صنعت گذاشته  و به مرور زمان با بهره‌گیری از موتورهای الکتریکی صنعتی و فن، برج‌های خنک کن با جریان هوای اجباری (مکانیکی) که دارای راندمان بیشتری بودند و در عین حال فضای کمتری اشغال می‌کردند طراحی و تولید شدند.

چرخه غلظت  در برج خنک کننده :

چرخه غلظت نشان دهنده تجمع مواد معدنی محلول در آب خنک کننده در گردش مجدد استتخلیه آب جمع شده درون تشتک یا همان بیسین برج خنک کننده  به طور عمده برای کنترل تجمع این مواد معدنی استفاده می شود. ترکیبات شیمیایی و یونهای آرایش شده در آب از جمله مقدار مواد معدنی محلول ، می تواند بسیار متفاوت باشدآبهای دارای مقادیر کمی از یونهای شیمیای و خورنده ی محلول مانند منابع موجود در منابع آب سطحی (دریاچه ها ، رودخانه ها و غیره) به فلزات (خورنده) حمله می کنند. اما آبهای همچون منابع آب زیرزمینی (مانند چاه ها ) معمولاً از نظر مواد معدنی دارای یونهای بیشتر هستند و مقیاس پذیر هستند (مواد معدنی رسوبی)افزایش مقدار مواد معدنی موجود در آب با چرخش آب در داخل برج خنک کننده  می تواند آب جریان یابنده درون لوله کشی را کمتر کند چرا که سطح داخلی لوله ها رسوب می گیرند و بسته می شوندو جریان آب کمتر می شود. با این حال ، مقادیر بیش از حد مواد معدنی می تواند باعث ایجاد مقیاس بندی شود. بدین منظور به شما توصیه می کنیم که قبل از آب ورودی به دستگاه حتما از انواع دستگاه های رسوب زدا و تصفیه آب اعم از سختی گیر ، فیلتر شنی ، رسوب زداهای مغناطیسی و ... استفاده نمایید و این مسئله به شما کمک خواهد کرد تا برج خنک کننده به لحاظ راندمان حرارتی و طول عمر در محدوده خوبی قرار گیرد.

سختی گیر چه کاری بر روی آب ورودی به برج خنک کننده برای شما انجام می دهد ؟

سختی گیر مورد استفاده در صنایع و واحدهای خانگی که موجبات تصفیه آب ورودی به برج خنک کننده را انجام می دهد غالبا از نوع سختی گیر رزینی می باشد. سختی گیر رزینی که دارای ستون مملو از رزین های سدیمی می باشد با اختلاط با یونهای مثبت موجود در آب واکنش مغناطیسی انجام داد و یونهای منیزیم و کلسیم موجود در آب را جذب می کند و نمی گذارد که این یونها از داخل دستگاه فرار کند. یونهای منیزیم و کلیسم عامل تشکیل رسوبات گچی مانند بر روی سطوح داخلی برج خنک کننده و تجهیزات داخلی دستگاه از قبیل پکینگ برج خنک کننده و ... می شود. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد