انواع برج خنک کننده مهتاب گستر

دراین مطلب شما عزیزان را با یکی از محصولات پر فروش شرکت مهتاب گستر آشنا خواهیم کرد این محصول یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات سیکل سرمایش در خیلی از صنایع می باشد بیش از این شما را  منتظر نمی گذارم ودر اولین مطلب منتشر شده در رابطه با این محصول در این وبلاگ به انواع آن میپردازیم.

انواع برج خنک کننده:


برج خنک کن ها از لحاظ نوع عملکرد به چند دسته تقسیم می شوند:

1.     برج خنک کننده مدار باز: در این نوع برج خنک کننده، آب توسط یک پمپ به بالای برج خنک کننده انتقال می یابد و توسط نازلها بر روی سطوح خنک کننده پاشیده می شود. هوایی که از پایین برج به داخل برج خنک کننده وارد می شود، توسط مجموعه فن و الکتروموتور که در بالای برج قراردارد، از میان سطوح خنک کننده عبور کرده و به سمت بالا مکیده می شود. بدین ترتیب بر اثر تماس مستقیم آب و هوا، بخشی از آب تبخیر می شود. تبخیر آب یک فرآیند گرماگیر است و گرمای مورد نیاز را از جریان آب داخل برج خنک کننده جذب می کند. این نوع برج خنک کننده برای محیط هایی که از رطوبت نسبی کمی برخوردار است یا به اصطلاح هوا خشک است بسیار مناسب است. عمده ترین عیب این نوع برج خنک کننده هدررفت بیش از حد آب در اثر تبخیر است.


2.     برج خنک کننده مدار بسته: در این نوع برج خنک کننده تماس مستقیم بین آب و هوا برقرار نمی شود. آب یا هر سیالی که قرار است در برج خنک کننده سرد شود از داخل یک کویل حرکت می کند. هوا نیز توسط مجموعه فن و الکتروموتور از پایین به بالا مکیده می شود. در اثر برخورد هوا با سطح بیرونی کویل، حرارت از کویل و بالتبع از سیال داخل کویل جذب می شود و توسط جریان هوا به محیط اطراف منتقل می شود.  این نوع برج خنک کننده برای خنک کردن آب با دمای بالا و یا محیط  دارای هوا سرد بسیار مناسب است.


3.     برج خنک کننده هیبریدی: زمانی که از ترکیب دو برج خنک کننده مدار باز و مدار بسته استفاده کنیم شکل سومی از برج خنک کننده به نام برج خنک کننده هیبریدی خواهیم داشت. در این نوع برج خنک کننده، آب یا سیال خنک شونده از داخل کویل حرکت می کند و بر روی کویل توسط مجموعه نازل آب پاشیده می شود. مزیت این نوع برج خنک کننده بهینه سازی مصرف آب است. در شب هنگام و یا ایامی که دمای هوا پایین است، برج خنک کننده صرفاً خشک کار می کند ولی در ساعاتی که هوا گرم است، آب بر روی کویل پاشیده می شود و از هر دو نوع انتقال نهان و محسوس جهت سرمایش سیال خنک شونده بهره گیری می شود

خرید سختی گیر

سختی آب و سختی گیر آب چیست؟

در این مطلب سعی میکنیم توضیحاتی در مورد دستگاه سختی گیر آب بدهیم تا  شما بتوانید به اطلاعات بیشتر و دقیقتر خریدی مناسب داشته باشید

شما می توانید جهت مشاوره رایگان با مهندسین شرکت مهتاب گستر تماس بگیرید-لینک مستقیم-سختی گیر آب

بطور کلی سختی آب ها به دودسته تقسیم می شوند :

-1 سختی موقت آب : سختی آب به صورت موقت مربوط به وجود کربنات و بی کربنات های کلسیم و منیزیم است. به این دلیل که در مجاورت حرارت ایجاد رسوب می کند و از آب خارج می شود به آن سختی موقت آب گفته میشود. مثلا رسوبات چسبیده به جداره سماور از این نوع سختی محسوب میشوند.

2-سختی دائم آب : سختی آب به صورت دائم مربوط به سولفات ها، کلرور ها و نیترات های کاتیون های دو ظرفیتی و بالاتر است. با توجه به اینکه با حرارت دادن این نوع سختی از آب خارج می شود به آن سختی دائمی می گویند. در نهایت سختی کل به مجموع سختی های موقت و دائم آب اطلاق می گردد. واحد سختی ppm یا mg/L CaCO3  است.

برای کاهش و یا حتی از بین بردن سختی آب، از سیستمهای سختی گیر آب، و اغلب از نوع سختی گیر رزینی استفاده می شود. با استفاده از سختی گیر می توان به شکل قابل توجهی سختی آب را کاهش داد. نباید فراموش کرد که درجه سختی آب یک فاکتور برای مشخص کردن میزان سختی آب است و معمولا معادل یک میلی گرم کربنات کلسیم در آب است.

 

سختی آب ( Water Hardness) در واقع به دلیل وجود کاتیون های دو ظرفیتی و یا بیشتر، در آب میباشد. باید بدانید که از مهم ترین فلزات دو ظرفیتی موجود در آب می توان از کلسیم و منیزیم نام برد. همچنین آهن، منگنز و آلومینیوم در آب های سطحی در غلطت های بسیار کم موجود می باشد.

این نکته نیز قابل ذکر است که اغلب آب های زیر زمینی به علت تماس بیشتر با منابع کربناتی از نظر سختی آب غلظت بیشتری را در مقایسه با آب های سطحی خواهند داشت.

سختی گیر آب ( سختی گیر رزینی ) چگونه عمل میکند؟

سختی گیر آب ، که میتوان آن را نرم کننده آب نیز نامید (Water Softener) ، با دانه های رزین بسته بندی می شود. و به همین دلیل به نام سختی گیر رزینی شناخته میشود.  آب سخت حاوی کلسیم و منیزیم از بین رزین جریان پیدا میکند. در فرایند تبادل یونی، یونهای سخت موجود در آب با یون های نرم روی دانه های رزین متبادل میشود. نتیجه آن آبی است که سختی آن گرفته شده و اصطلاحا نرم شده است.

با گذشت زمان، دانه های رزین در نرم کننده آب با یون های کلسیم و منیزیم پوشیده می شوند. در نتیجه ظرفیت آنها برای سختی گیری آب کاهش می یابد. از طریق فرایندی به نام احیاء، آب با فشار به صورت خودکار از طریق نرم کننده آب با یک مقدار مشخص جریان می یابد. در این مرحله دانه های رزین یون های نرم را از بازسازی کننده با سختی دانه ها مبادله می کنند. اغلب این سیستم ها دارای یک فیلتر تصفیه آب و فیلتر رسوب گیر هستند. بنابراین انواع ناخالصی و رسوب جمع شده تخلیه می شوند. دانه های رزین که به اصطلاح مجددا “شارژ شده”، نرم کننده آب دوباره به چرخه بازگشته و دوباره به کار خود ادامه میدهد.

دستگاه هواسازو کاربرد هواسازهای شرکت مهتاب گستر

دستگاه هواساز چیست وچگونه کار میکند؟

احتمالا بارها نام هواساز را شنیداید و این سوال برای شما پیش آمده باشد که هواساز چه دستگاهی است و چه کاربرد هایی دارد ؟
هواساز خانگی و هواساز های صنعتی دستگاهی جهت تنظیم پارامترهای مهم هوای ورودی به فضاهای داخلی، از جمله دما و رطوبت و نیز تنظیم کردن میزان هوای ورودی و فیلتر نمودن هوای ورودی به فضای مورد استفاده هستند.
هواسازها به انواع هوساز آپارتمانی که هواساز خانگی نیز گفته می شوند و هواساز صنعتی تقسیم بندی می شوند. جهت بهره برداری از یک هواساز ، تجهیزاتی از جمله چیلر(چیلر تراکمییا چیلر هواخنک) و دیگ آبگرم یا دیگ بخار مورد نیاز است زیرا دستگاههای هواساز معمولا فقط هوا را توزیع می کنند و بطور مستقل کارایی ندارند.هوای سرد تولید شده در هواساز از طریق عبور هوا از کویل سرد میسر می شود که در کویل سرد آب سرد تولید شده در چیلر جریان دارد.

هوای گرم تولید شده در هواساز نیز از طریق عبور هوا از کویل گرم میسر می شود که در کویل گرم یاد شده ، آبگرم و یا بخار تولید شده در بویلر جریان دارد. آب سرد تولید شده در چیلر و آبگرم تولید شده در بویلر بوسیله پمپ به کویل های سرد و گرم هواساز وارد شده و پس از تغییر دما به چیلر و پمپ بازگشته و به دمای اولیه بازگشته و مجددا به هواساز ارسال می گردد.

دستگاه هواساز به عنوان تامین کننده هوای سرد و گرم وتنظیم رطوبت محیط ، کاربرد های وسیعی در بخش های مختلف از جمله صنایع غذایی صنایع دارویی-صنایع تولیدی و مجتمع های تجاری ومسکونی دارد . به طور کلی می توان گفت که سیستم هواساز تشکیل شده از بدنه به عنوان محفظه و استراکچر قطعات و تجهیزات هواساز ، فن و الکتروموتور که جریان هوا ایجاد کرده و به صورت روبرو زن یا عقب زن می تواند ساخته شود .فیلترها جهت فیلتراسیون هوای برگشتی و یا هوای تازه که معمولا فیلتر های پلیتد ، کیسه ای، هپا و اولپا در هواساز ها به کار می روند .وهمچنین یکی از بخشای اصلی هواسازکویل های سرمایش و گرمایش می باشد، این کویل ها می تواند به صورت مجزا  عمل سرمایش یا گرمایش را انجام دهد و یا از یک کویل مشترک هم برای سرمایش و هم گرمایش استفاده نمود البته بهتر اسب برای بالا بردن راندمان وعمر مفید هواساز از دو کویل مجزا سرد وگرم استفاده شود . رطوبت زن ورطوبت گیر نیز از قطعات دیگر تعبیه شده در دستگاه هواساز می تواندباشد که بنا به در خواست مشتری در هواساز تعبیه میگردد.

سیستم تولید سرما در هواساز و کاربرد های آن به چند بخش تقسیم می شود :

در دستگاه های تبخیری ، آب به عنوان سیال خنک کننده هوا عمل کرده و پد های سلولزی ، سطوح تبادل حرارت هستند . در سیستم تراکمی ، هواساز توسط کویل سرمایشی که به وسیله آب سرد چیلر خنک شده است ؛ هوای سرد تولید می کند . به عبارت دیگر دستگاه چیلرکه میتواند به صورت چیلر تراکمی یا چیلر هوا خنک باشد آب سرد را به وسیله پمپ های مخصوص به داخل کویل سرمایشی هواساز منتقل میکند و هوای عبوری از روی کویل سرمایشی خنک شده و در دستگاه هواسازتوسط فن سانتریفیوژ به  جریان در می آید.

دردستگاه هواساز ، وسیله ای بنام فن دمنده یا مکنده نصب می شودکه دارای پروانه سانتریفیوژ بصورت فوروارد یا پروانه بکوارد میباشند وانتقال قدرت از موتور به پروانه به دوصورت فولی تسمه وکوبل مستقیم می باشد وجهت کنترل لرزش وکاهش صدا از لرزه گیرهای مناسب استفاده میشود که موجب حرکت هوا از خارج به داخل فضای مورد نظر می شود و در این مسیر هوای خارج ، ابتدا ازدریچه دمپر دارو سپس فیلتر یا فیلترهای نصب شده در ورودی هواساز عبور کرده و بسته به درصد مورد نیاز از پاکی هوای خروجی از هواساز ،مرحله به مرحله هوا فیلتر شده و ذرات معلق آن به تله می افتد.

عمل فیلتر کردن هوا ، علاوه بر پاک نمودن هوای مورد استفاده در فضای داخلی، از ورود ذرات و تجمع آنها در داخل کویل ها و تجهیزات داخلی هواساز جلوگیری بعمل می آورد. پس از خروج هوا از  فیلترهای هواساز، هوا وارد کویل گرم یا سرد می شود و درانتها از طریق کانال به داخل محل مورد نظر تزریق می شود.

کاربرد کویل های گرم و سرد در هواساز :

کویل گرم معمولا دارای فین های (پره های) از جنس آلومینیوم با تراکم8تا14 فین در اینچ است که بطور منظم در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و لوله های از جنس مس با قطرهای 8/3 اینچ یا 8/5 اینچ وبالاتر از میان آنها عبور کرده و کاملا با پره های آلومینیومی مماس و درگیر هستند به علت فین های آلومنیمی تبادل حرارت وسرما بسیار خوب انجام میشود و لوله های کویل در مواردی میتواند از جنس استنلس استیل یا لوله مانیسمان هم باشند.با توجه به ظرفیت یک هواساز ، طول و تعداد فین های مورد استفاده در کویل گرم وکویل سرد هواساز تغییر می کند.همچنین تعداد لوله های عبوری از فین های آلومینیومی و تعداد ردیف آنها نیز با توجه به ظرفیت حرارتی وبرودتی یک هواساز تغییر می کند.

در هواسازهای یک منظوره که فقط هوای گرم مورد نیاز را تأمین می کنند، فقط کویل گرم نصب می شود. در صورتیکه هواساز دو منظوره بوده و هوای سرد مورد نیاز را نیز تأمین نمایند ، پس از کویل گرم ، کویل دیگری بنام کویل سرد قرار می گیرد که ساختار آن دقیقا شبیه ساختار کویل گرم است که با توجه به مکانیزم انتقال حرارت ، معمولا در هواسازها کویل های سرمایی تعداد لوله و تعداد ردیف بیشتری نسبت به کویل های گرم دارند.

در برخی از هواسازها کویل گرم و کویل سرد را بصورت دو منظوره استفاده می کنند به این صورت که در تابستان آب سرد وارد کویل هواساز شده و هوای عبوری را سرد و در زمستان آبگرم وارد کویل شده و هوا را گرم و به فضای مورد استفاده ارسال می کنند. البته این کار با وجود اینکه در هزینه ساخت کویل هواساز و در نتیجه قیمت تمام شده هواساز صرفه جویی ایجاد می کند دارای مضراتی از جمله فرسودگی زود هنگام کویل های هواساز شده و خساراتی به هواساز وارد می نماید.همچنین در برخی از هواسازها نوع دیگری از کویل سرمایی استفاده می شود که در آن بجای آب سرد، گاز مبرد وارد شده و هوایی که به هواساز وارد می شود را سرد و به خارج انتقال می دهد.

جهت مشاوره رایگان واستعلام قیمت هواساز مناسب با  مشاورین شرکت تماس بگیرید-02166706377